top of page
"Εικονική Επιχείρηση 2023"

Συμμετοχή των μαθητών και μαθητριών της Α΄ Λυκείου στον πανελλαδικό διαγωνισμό «Εικονική Επιχείρηση 2023» του JA Greece

 

Για πρώτη χρονιά, το Σχολείο μας συμμετείχε στον διαγωνισμό «Εικονική Επιχείρηση» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Junior Achievement Greece (JA Greece). Ο διαγωνισμός είναι εγκεκριμένος από το Υπουργείο Παιδείας και τελεί υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Στο πλαίσιο αυτό, τριανταπέντε πέντε (35) μαθητές και μαθήτριες της Α’ Τάξης του Λυκείου μας «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός», δημιούργησαν τη δική τους μαθητική εικονική επιχείρηση με αντικείμενο το χώρο των θαλάσσιων μεταφορών, δηλαδή της μετακίνησης των πολιτών αλλά και εμπορευμάτων και όσων κινούνται σε συγκεκριμένα νησιά των Κυκλάδων. Η επωνυμία της επιχείρησης είναι UC ROAD (Underwater Cyclades Road). Η ιδέα μας είναι η σύζευξη νησιών των Κυκλάδων μέσω υποθαλάσσιων τούνελ. Αρχικά αφορά τη σύνδεση των νησιών Άνδρο –Τήνο – Μύκονο – Δήλο και Πάρο – Νάξο – Αντίπαρο και ελπίζουμε να επεκταθούμε και στα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων. Τα τούνελ μας, μήκους έως δέκα χιλιομέτρων, θα βοηθήσουν τους πολίτες στην άμεση, γρήγορη και σίγουρη μεταφορά τους στον προορισμό τους, καθώς η λειτουργία της εικονικής μας επιχείρησης είναι 24ωρη και καθημερινή. Δεν θα αναβάλλεται το ταξίδι λόγω καιρικών συνθηκών, απεργίας, ή όποιου άλλου προβλήματος και τα έσοδα άρα και η κερδοφορία προέρχεται από τα διόδια που έχουν καθαριστεί κατόπιν ερευνών.

Στα πλαίσια της επιχείρησής μας οι μαθητές δημιούργησαν μετοχές τις οποίες κι πούλησαν στην τοπική αγορά και σε οικεία τους πρόσωπα. Τα έσοδα της εικονικής μας επιχείρησης UC ROAD τα οποία  προήλθαν από την πώληση των μετοχών αλλά και από χορηγίες χρησιμοποιήθηκαν  για την λειτουργία της επιχείρησή μας και την προετοιμασία μας για τη συμμετοχή μας στην πανελλήνια μαθητική εμπορική έκθεση στο Athens Mall. Στα πλαίσια λοιπόν της συμμετοχής μας στην έκθεση φτιάξαμε μακέτες οι οποίες διακοσμούσαν το εμπορικό μας περίπτερο ενώ παράλληλα ο στόχος της επιχείρησής μας προβαλλόταν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στα social media και στο ytube. Το βίντεο της επιχείρησής μας το οποίο δημιουργήθηκε από μια ομάδα μαθητών δημοσιεύτηκε και τέθηκε σε ψηφοφορία.

Αξίζει να επισημάνουμε ότι το logo όπως και η επωνυμία της UC Road δημιουργήθηκε μετά από καταιγισμό ιδεών σε συσκέψεις και εκτενείς αναζητήσεις και συζητήσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της UC ROAD. Τελευταίο στάδιο της λειτουργίας της UC Road αποτέλεσε η καταγραφή του επιχειρηματικού μας σχεδίου (business plan). Σε μια παρουσίαση περίπου 15 διαφανειών παρουσιάστηκε όλη η ιδέα, τα πλεονεκτήματά της, όλη η έρευνα σχετικά με την κατασκευή, την ασφάλεια αλλά και την προώθηση της επιχείρησης μέσω διαφήμισης. Η ιδέα θεωρείται καινοτόμα για τον ελληνικό χώρο και κερδοφόρα. Τέλος, είναι φιλική προς το περιβάλλον καθώς έχει συγκριτικό πλεονέκτημα με τους ρύπους που εκπέμπουν τα πλοία και πολλά άλλα!

 

Η συμμετοχή των μαθητών στο συγκεκριμένο διαγωνισμό ήταν βαρύνουσας σημασίας, καθώς οι μαθητές μέσω της διάδρασης έλαβαν σημαντικές γνώσεις από τον επιχειρηματικό κόσμο με έναν δημιουργικό και ευχάριστο τρόπο!

 

ΙΔΕΑ

ΧΟΥΝΤΑΛΑΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ

 

LOGO

ΝΟΜΙΚΟΥ ΓΑΛΗΝΗ, ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑΔΩΡΑ, ΜΠΑΛΑΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

 

ΟΜΑΔΑ ΒΙΝΤΕΟ

ΚΑΤΣΙΦΑΣ ΜΙΧΑΗΛ, ΝΤΑΛΙΑΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΦΑΣΚΙΩΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ, ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

 

ΟΜΑΔΕΣ ΜΑΚΕΤΩΝ

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ, ΣΑΠΟΥΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ, ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΟΥ ΒΙΚΤΩΡΙΑ, ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΑΠΟΣΠΟΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΜΠΑΛΑΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Asset 3word 3.png

Αίτηση

δικαιολόγησης 

απουσιών

Το Σάββατο 12 Μαρτίου 2022 οι μαθητές μας Σταύρος Τουμπέκης, Αντώνιος Οικονομίδης, Στέφανος Παπαπαύλου, Αναστάσιος Νταλιάνης από την Α Λυκείου καθώς και ο Δημήτριος Κτενάς και Σταμάτιος Μπαλτζής από την Β Λυκείου συμμετείχαν στον 32ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικής της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών. Από αυτούς προκρίθηκαν στην Β φάση του διαγωνισμού, που θα διενεργηθεί το Σάββατο 16 Απριλίου 2022, ο Σταύρος Τουμπέκης από την Α΄Λυκείου και οι δυο μαθητές της Β΄Λυκείου. 

Συγχαρητήρια σε όλους όσους συμμετείχαν για την προσπάθεια τους! 

Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όσους θα συνεχίσουν στην Β φάση του διαγωνισμού! 

 

Η υπεύθυνη των θετικών επιστημών, 

Ελένη Τουλτσινάκη

Adventure
Park!

Το σχολείο μας στις 3 Μαρτίου επισκέφτηκε το Adventure Park στην Μαλακάσα. Το πάρκο αποτελεί μια νέα δραστηριότητα που γνωρίζει παγκόσμια επιτυχία. Ανταποκρίνεται σε ένα τρόπο ζωής με έντονη ψυχαγωγία και σε μία τάση επιστροφής στη φύση δίνοντας παράλληλα έμφαση στην περιβαντολογική μας εκπαίδευση

και δράση.

Τσικνοπέμπτη!

Την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου τιμήσαμε με τον καλύτερο τρόπο την Τσικνοπέμπτη! Ψήσαμε, φάγαμε και χορέψαμε με κέφι!

Τουρνουά Beach volley

Στις 12 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε το 1ο Τουρνουά Beach Volley στο Beach Box Volley στο Μαρούσι.